

Day/Session	Time	Session Name		Duration
1.01	8.30 am- 9.15 am	Demonstration	Face and TMJ -Peristructural technique Scalp-Structural technique Anterior cervical spine-Peristructural technique Axilla-Structural technique Upper arm and forearm- Peristructural technique	45 minutes
1.02	9.15 am- 10.15 am	Practical Session	Face and TMJ -Peristructural technique Scalp-Structural technique Anterior cervical spine-Peristructural technique Axilla-Structural technique Upper arm and forearm- Peristructural technique	1 hour (2 x 30 minute rotations)
1.03	10.15 am- 10.30 am	Break	Morning Tea	15 minutes
1.04	10.30 am- 11.15 am	Demonstration	Anterior Lumbar Spine/Inguinal- Structural Technique Femoral nerve pathway-Peristructural technique Tibio-femoral Intra-articular technique	45 minutes
1.05	11.15 am-1.15 pm	Practical Session	Anterior Lumbar Spine/Inguinal- Structural Technique Femoral nerve pathway-Peristructural technique Tibio-femoral Intra-articular technique	1 hour (2 x 30 minute rotations)
1.06	1.15 pm- 2.00 pm	Break	Lunch	45 minutes
1.07	2.00 pm- 2.45 pm	Demonstration	Occiput- Structural technique Cervical spine facets-Peristructural/ structural technique GB 21- Practical competency Thoracic spine-Rib angle technique Greater trochantur and Ishium-Structural technique Sciatic Nerve Pathway- Peristructural	45 minutes

			technique	
1.08	2.45 pm- 3.45 pm	Practical Session	Occiput- Structural technique Cervical spine facets-Peristructural/ structural technique GB 21- Practical competency Thoracic spine-Rib angle technique Greater trochantur and Ishium-Structural technique Sciatic Nerve Pathway- Peristructural technique	1 hour (2 x 30 minute rotations)
1.09	3.45 pm- 4.00 pm	Break	Afternoon Tea	15 minutes
1.10	4.00 pm- 6.00 pm	Practical Session	Global Integrated Screening Questions and discussion	2 hours
2.01	8.30 am- 9.30 am	Demonstration	Lower Quadrant Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan	1 hour
2.02	9.30 am- 10.30 am	Practical Session	Lower Quadrant Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan	1 hour (1 x 60 minute rotation)
2.03	10.30 am- 10.45 am	Break	Morning Tea	15 minutes
2.04	10.45 am- 11.45 pm	Practical Session	Lower Quadrant Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan	1 hour (1 x 60 minute rotation)
2.05	11.45 am- 12.45 pm	Demonstration	Upper Quadrant Reassess neural and range of motion tests of the gleno-humeral joint and upper limb after anterior cervical spine needling Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan	1 hour
2.06	12.45 pm-1.30 pm	Break	Lunch	45 minutes
2.07	1.20 pm- 2.30 pm	Practical Session	Upper Quadrant Reassess neural and range of motion tests of the gleno-humeral joint and	1 hour (1 x 60

			upper limb after anterior cervical spine needling Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan	rotation)
2.08			Upper Quadrant Reassess neural and range of motion tests of the gleno-humeral joint and upper limb after anterior cervical spine needling Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan	1 hour (1 x 60 minute rotation)
2.09	3.30 pm- 3.45 pm	Break	Afternoon Tea	15 minutes
2.10	3.45 pm- 5.00 pm	Presentation Demonstration	Specific spinal movement assessment and effective treatment of acute and chronic spinal pain presentations  Questions and discussion	90 minutes